Νέα φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις.

11/07/2013 0

ΕπενδύσειςΤη χορήγηση πρότυπων φορολογικών κινήτρων για τις επενδύσεις υπόσχεται η κυβέρνηση προωθώντας νέες ρυθμίσεις, οι οποίες θα ενταχθούν το Σεπτέμβριο στον Νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.
Σχεδιάζονται φορολογικές πριμοδοτήσεις για επενδύσεις, εκπτώσεις φόρου για επενδύσεις και επιτάχυνση των διενεργούμενων αποσβέσεων.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, στόχος είναι ο εξορθολογισμός των υφιστάμενων φορολογικών κινήτρων, τα οποία περιλαμβάνονται σε διαφορετικά νομοθετικά κείμενα και η ένταξή τους στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.
Όπως αποκάλυψε η «ΗτΣ» θα δημιουργηθεί ένα ενιαίο και διαφανές πλαίσιο για όλους τους επενδυτές, οι οποίοι θα γνωρίζουν επακριβώς υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορούν να έχουν κίνητρα για φορολογικές εκπτώσεις. Θα υπάρξει ρύθμιση για τη δυνατότητα παραμονής στη χώρα ξένων επενδυτών οι οποίοι, εφόσον καλύπτουν τις αναγκαίες προϋποθέσεις, θα τύχουν ειδικών απαλλαγών και φορολογικών κινήτρων. 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου οι προτεινόμενες διατάξεις του ΚΦΕ, αποτελούν το πρώτο μεταρρυθμιστικό βήμα στην κατεύθυνση ενός δικαιότερου φορολογικού συστήματος. Στη συνέχεια, θα συμπληρωθούν -μέχρι τον Σεπτέμβριο- με το μέρος που θα αφορά τα φορολογικά κίνητρα για τις επενδύσεις.

πηγή: http://www.imerisia.gr/default.asp