Ντοπαρισμένος βρέθηκε ποδοσφαιριστής του παοκ.

21/04/2015 0

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΕνώπιον της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας θα βρεθεί ο Αστέριος Γιακουμής, καθώς σε έλεγχο που του έγινε στο περιθώριο του αγώνα Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (8/3) ανιχνεύθηκε στον οργανισμό του η παράνομη ουσία «μεθυλεξαναμίνη».

Η παρουσία της επιβεβαιώθηκε και στον έλεγχο του β’ δείγματος. Ο τερματοφύλακας του «Δικέφαλου του Βορρά» και η ΠΑΕ κλήθηκαν σε απολογία την προσεχή Πέμπτη (13.00).

H επίσημη ενημέρωση της Σούπερ Λίγκας:

«Καλείσθε ενώπιόν μας την 23-4-2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13.00 και συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεως στις είκοσι τέσσερις (24) ώρες κατ’ άρθρο 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών προς απολογία, διότι σε έλεγχο ντόπινγκ (λήψη δειγμάτων ούρων) που σας έγινε στις 8-3-2015 κατά την διάρκεια του αγώνα Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΟΚ, από την εργαστηριακή ανάλυση προέκυψε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα για το Α΄ δείγμα, στο οποίο ανιχνεύθηκε η ουσία μεθυλεξαναμίνη (methylhexaneamine).

Η παρουσία της προαναφερόμενης απαγορευμένης ουσίας επιβεβαιώθηκε κατόπιν ανάλυσης και του Β’ δείγματός σας.

Ήτοι για παράβαση των άρθρων 128 Α επ. του Ν. 2725/99 όπως ο νόμος αυτός ισχύει σήμερα και 24 του Π.Κ. της ΕΠΟ σε συνδυασμό με τις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθ. 34912/11 των Υπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Πολιτισμού και Τουρισμού, της κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθ. 3956/12 των Υφυπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Πολιτισμού, του Κανονισμού Ελέγχου Φαρμακοδιέγερσης στις Διοργανώσεις και εκτός των Διοργανώσεων της FIFA και του κώδικα Αντιντόπινγκ της WADA».