Στο Taxis όλοι οι μισθοί – Πότε αρχίζουν οι φορολογικές δηλώσεις.

15/01/2016 0

Υπουργείο ΟικονομικώνΣτο ηλεκτρονικό φακέλωμα όλων των μισθολογικών στοιχείων των φορολογουμένων προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, καθώς αναμένεται εντός των επόμενων ωρών, να ανοίξει η εφαρμογή στο Taxisnet για να υποβληθούν οι βεβαιώσεις αποδοχών όλων των μισθωτών της χώρας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, έως τις 15 Φεβρουαρίου θα έχουν συγκεντρωθεί όλες οι αμοιβές των εργαζομένων, ώστε να γίνει εφικτό, όπως το έχει βάλει στόχο ξεκινήσουν να υποβάλονται οι δηλώσεις Ε1 των φυσικών προσώπων, από τα τέλη Φεβρουαρίου κιόλας.

Με τον τρόπο αυτό ανοίγει ουσιαστικά η αυλαία των φετινών φορολογικών δηλώσεων, που θα έχουν προσυμπληρωμένα τα εισοδήματα των πολιτών.

Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει έως το τέλος Απριλίου ή τον Μάιο, ώστε αμέσως μετά και έως το τέλος της χρονιάς, να αρχίσουν να πληρώνουν οι φορολογούμενοι τις δόσεις του φόρου εισοδήματος.

Στόχος είναι να πληρώνουν έναν φόρο κάθε μήνα και να μην συμπέσουν όλες μαζί στο β΄ εξάμηνο του έτους οι πληρωμές για ΕΝΦΙΑ, εισόδημα, δόσεις ρυθμίσεων, έκτακτες εισφορές, ΦΠΑ, τέλη κυκλοφορίας κλπ –κάτι που έχει αποδειχθεί πως τελικά οδηγεί πολλά νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε αδυναμία πληρωμών με αποτέλεσμα να χάνει έσοδα τα κράτος και να αυξάνοντα τα ληξιπρόθεσμα απλήρωτα χρέη προς το δημόσιο.

πηγή: http://www.usay.gr/