Δύο νέες “σκιές” για το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή.

25/02/2015 0

ΚαραμανλήςΟ ανακριτής Φούκας ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης υποκλοπών που συνδέεται με τον πρώην πρωθυπουργό.

Το ένταλμα σύλληψης του William B.B. από τον Δημήτρη Φούκα ήταν για πολλούς αναμενόμενο. Από την Ελλάδα έως την Αμερική. Τίποτα όμως δεν έγινε τυχαία. Ηταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς πολλών χρόνων. Μάλιστα, τα εμπόδια που «στήθηκαν» -και ήταν μεγάλα- δεν αποθάρρυναν τον επίμονο ανακριτή να «ψάξει» τον άνθρωπο που πρωταγωνίστησε στην υπόθεση των υποκλοπών με «θύμα» τον Κώστα Καραμανλή.

Ομως, η «ιστορία» έχει αρχίσει να ξετυλίγεται περισσότερο, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες των «Παραπολιτικών», στο στόχαστρο του Δημήτρη Φούκα βρίσκονται ακόμη δύο άτομα! Πρόκειται για αλλοδαπούς -όχι Αμερικανούς-, που δρούσαν στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια και προσπαθούσαν με διάφορες ενέργειες να προωθήσουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα της χώρας τους. Για τον έναν ήδη τα στοιχεία, λένε οι ίδιες πηγές, είναι αρκετά και δεν αποκλείεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει το επόμενο βήμα ώστε να βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης. Πρόκειται για επιχειρηματία που στο παρελθόν ήταν στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών της χώρας του, ενώ στη συνέχεια ίδρυσε εταιρεία που παρείχε συμβουλές σε κυβερνήσεις και μεγάλες επιχειρήσεις. Ο στόχος ήταν κυρίως να αποτραπούν οι συνεργασίες που προωθούσε η Ελλάδα με τη Ρωσία, όπως ο αγωγός Southstream, και να προωθηθούν τα συμφέροντα της δικής του χώρας και των πελατών του. Στόχος που δείχνει ότι οι υποκλοπές και το σχέδιο «Πυθία» -δηλαδή η απόπειρα δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή- προφανώς συνδέονται.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ

Ποιος είναι ο William B.B.;

Σύμφωνα με την ανακριτική έρευνα, φέρεται να είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση των υποκλοπών των τηλεφωνικών συνομιλιών μελών της κυβέρνησηςΚαραμανλή, αλλά και του ίδιου του τότε πρωθυπουργού, για λογαριασμό της CIA. Τα στοιχεία του Αμερικανού έφτασαν στον ανακριτή Δ. Φούκα μετά από πληροφορίες, αλλά και καταθέσεις μαρτύρων -κυρίως του Αλεξ Ρόντου (φωτ.)-, οι οποίοι γνώριζαν την ύπαρξή του αλλά και αρκετές από τις δραστηριότητές του στη χώρα μας.

Αριστος γνώστης της ελληνικής γλώσσας και λάτρης της ελληνικής κουζίνας, είναι 66 ετών σήμερα και… μόνιμος κάτοικος εξωτερικού (συνταξιοδοτήθηκε το 2011). Μένει κοντά στην NSA, την παλιά του δουλειά, και το Λάνγκλεϊ (έδρα της CIA). Του άρεσαν επίσης τα ελληνικά νησιά –άλλωστε, λέγεται πως η σύζυγός του έχει ελληνικές ρίζες.

Από τις αρχές του 1990, με τις ευλογίες της CIA, άρχισε να πηγαινοέρχεται στην Ελλάδα. Δεν χρησιμοποιούσε το πραγματικό του όνομα, αλλά ονόματα από το Ευαγγέλιο, ως επί το πλείστον τα Πέτρος, Μάρκος και Λουκάς.Μάλιστα, στο όνομα… Πέτρος Μάρκου αγοράστηκαν τα τέσσερα καρτοκινητά «σκιές» που, όπως αποκαλύφθηκε, λειτούργησαν ως «όχημα» για τις υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών των μελών της κυβέρνησης Καραμανλή και του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού.

Η έρευνα έδειξε πως οι τηλεφωνικές συνδέσεις μπορεί να έγιναν στο όνομα του Πέτρου Μάρκου, όμως η αγορά τους δεν έγινε από τον ίδιο αυτοπροσώπως, αλλά από τη σύζυγό του, η οποία αναγνωρίστηκε από τους πωλητές του καταστήματος κινητής τηλεφωνίας στην Ακτή Μιαούλη.

Αυτά τα τηλέφωνα, που χρησιμοποιήθηκαν για τις παρακολουθήσεις κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα μας, έκαναν κλήσεις και στο Meryland, πιθανότατα στις μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών. Ενα από αυτά χρησιμοποιήθηκε με άλλη σύνδεση με στοιχεία συνδρομητή «American Embassy». Μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο των υποκλοπών, η υπηρεσία «απέσυρε» τον William για λίγο από την Ελλάδα, ο οποίος επέστρεψε τον Αύγουστο του 2005 από το Χαρτούμ, ως πρώτος γραμματέας της πρεσβείας των ΗΠΑ.

Η ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ

Ο Δημήτρης Φούκας τον έψαχνε. Εψαξε παντού. Απευθύνθηκε στην ΕΥΠ, ακόμα και στο υπουργείο Εξωτερικών. Ζητούσε μια φωτογραφία, ωστόσο αυτή που του έδωσαν ήταν… θολή, την ίδια ώρα που σε ανώτατο επίπεδο υπήρχε έντονη διπλωματική παρέμβαση. Δεν έκανε πίσω. Οπως διαρρέει, έχει συγκεντρώσει εντυπωσιακά ευρήματα για εμπλοκή συγκεκριμένων προσώπων, στοιχεία που θεωρούνται ικανά να οδηγήσουν σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις και στην απαγγελία σοβαρότατων κατηγοριών για κακουργηματικές πράξεις κατασκοπείας εις βάρος της Ελλάδας. Εκτός των επίσημων καταθέσεων, έχει πάρει και μια σειρά από άτυπες καταθέσεις από στελέχη της ΕΥΠ που γνώριζαν τον Αμερικανό. Στα χέρια του έχει επεξεργασμένο υλικό υποκλοπών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων αλλά και σκληρών δίσκων PC…

Ψάχνοντας, δέχθηκε κάποια στιγμή ένα τηλεφώνημα από πολύ γνωστό δικηγόρο, ο οποίος ήταν εκείνος που είχε εκπροσωπήσει την οικογένεια του δολοφονημένου Βρετανού διπλωμάτη Στίβεν Σόντερς στη δίκη των μελών της «17 Νοέμβρη». «Εκπροσωπώ τον Αμερικανό υπάλληλο της αμερικανικής πρεσβείας William B.B., που φέρεται να έχει πρωταγωνιστήσει στην υπόθεση των υποκλοπών από τη Vodafone σε βάρος της κυβέρνησης Καραμανλή. Πρέπει να σας συναντήσω, διότι επιθυμεί να έρθει στο γραφείο σας, να συνεργαστεί και να καταθέσει σχετικά με την υπόθεση». Ο ανακριτής το δέχθηκε. Μόνο που ο William Β.Β. δεν εμφανίστηκε ποτέ, με αποτέλεσμα να βγει το ένταλμα σύλληψηςΣημαντική σημείωση: Σε αυτού του είδους τις υποθέσεις ο εσωτερικός κανονισμός της CIA απαγορεύει τις «αυθόρμητες προσελεύσεις» είτε εν ενεργεία είτε συνταξιούχων στελεχών της υπηρεσίας…

Η μεγάλη σύναξη των κατασκόπων

Από το καλοκαίρι του 2008 είχε ξεκινήσει σταδιακά η ροή πληροφοριών από την FSB, τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, προς την ΕΥΠ για την υπόθεση των υποκλοπών. Το… βαθύ λαρύγγι ήταν ένας Ρώσος πράκτορας, που είχε υπηρετήσει παλιά στην Αθήνα και ήρθε σε επαφή με ένα στέλεχος της ΕΥΠ, ο οποίος είχε αναλάβει τα ενεργειακά θέματα, τον γνώριζε από το παρελθόν και διατηρούσε επαφή μαζί του. Ο Ρώσος άρχισε να αφήνει να διαρρέουν σε δόσεις διάφορες πληροφορίες για στενή παρακολούθηση του Κ. Καραμανλή από πράκτορες της CIA και της Μοσάντ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των Ρώσων, μια «ομάδα εργασίας» της FSB, την οποία αποτελούσαν δεκαεννέα άτομα, ανακάλυψε σχέδιο επίθεσης σε βάρος του Κ. Καραμανλή με σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας. Μάλιστα, περιγράφουν την «εμπλοκή» που είχαν οι Ρώσοι μυστικοί πράκτορες με «κλιμάκιο» της Μοσάντ, μεταξύ 20 και 25 Απριλίου του 2008, η οποία κράτησε 30 δευτερόλεπτα. Στην «έξοδο» της Μοσάντ, εγκαταλείφθηκε το βανάκι που χρησιμοποιούσαν, μέσα στο οποίο βρέθηκαν χάρτες στους οποίους είχε γίνει λεπτομερής καταγραφή της διαδρομής που ακολουθούσε ο Κώστας Καραμανλής κατά τη μετακίνησή του από το Μέγαρο Μαξίμου στο σπίτι του στη Ραφήνα, του αριθμού των ανδρών της ασφάλειάς του και των στοιχείων των συνοδευτικών οχημάτων και μηχανών ασφαλείας που αποτελούσαν την πρωθυπουργική πομπή, κιάλια νυχτερινής όρασης και υλικά καμουφλάζ, εκρηκτική ύλη C-4 κ.ά…

Οι 242 ημέρες «κόλασης»

Ο Κώστας Καραμανλής από την ημέρα που έχασε τις εκλογές έμεινε σιωπηλός. Δεν μίλησε για τίποτα, πολύ περισσότερο για όσα έζησε από το βράδυ της 5ης Φεβρουαρίου 2009 και μετά, όταν αναγκάστηκε να «οπισθοχωρήσει» από την πολιτική σκηνή… Να ζήσει σε «καραντίνα» 242 ημερών, όταν του γνωστοποίησε τότε ο Προκόπης Παυλόπουλος τις πληροφορίες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών για σχέδιο δολοφονίας του και τις παρακολουθήσεις από τη CIA. Και ένιωσε… ελεύθερος το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς, όταν η Ν.Δ. συνετρίβη στις εκλογές και παρέλαβε την εξουσία ο Γιώργος Παπανδρέου. Αυτές οι 242 ημέρες ήταν περίοδος κόλασης για τον Κώστα Καραμανλή και την οικογένειά του! Φόβος, απομόνωση, αλλαγές στα δρομολόγια, τριπλή φρούρηση εντός και εκτός της οικίας του, καθόλου περιπάτους…

Ο ίδιος είχε μιλήσει σε προσωπικό του φίλο για εκείνη την περίοδο λέγοντας πως «όλο εκείνο το διάστημα έζησα σε καραντίνα. Δεν πίστευα βέβαια ότι θα δολοφονούσαν έναν πρωθυπουργό δυτικής χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τα πάντα άλλαξαν στο καθημερινό πρόγραμμά μου. Δεν είπα τίποτε στη Νατάσα, αλλά καταλάβαινε ότι ξαφνικά αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας μέσα και γύρω από το σπίτι και ότι εγώ δεν ακολουθούσα πλέον το πρόγραμμά μου». Αξίζει να σημειωθεί πως είχαν «λοκάρει» και το κινητό της Νατάσας Καραμανλή, το οποίο παρακολουθούσαν όλο το 24ωρο… Ο Κώστας Καραμανλής, όταν μιλάει για τις ημέρες αυτές που έζησε σε στενούς του φίλους, ανακαλεί στη μνήμη του ένα κομβικό περιστατικό που είχε προηγηθεί και είχε αποτελέσει προάγγελο των όσων δραματικών ακολούθησαν. Θυμάται ότι είχε βρεθεί σε κτίριο κοντά στο σπίτι του ένα πολεμικό όπλο μεγάλου βεληνεκούς, με διόπτρα. Τότε κανείς δεν είχε σταθεί πολύ στο συγκεκριμένο περιστατικό, εκτιμώντας -λανθασμένα- ότι δεν συνέτρεχε λόγος ανησυχίας. Αν και το όπλο βρέθηκε σε μέρος που έβλεπε το σπίτι του, δεν έγινε μεγαλύτερη ανάλυση προκειμένου να δοθεί απάντηση στο πώς έφθασε η συγκεκριμένη πληροφορία ή εάν η ανεύρεση ήταν τυχαία.

Στην όλη ιστορία, τρία περιστατικά που ακολούθησαν το διάστημα Μαρτίου-Απριλίου του 2009 έπαιξαν δραματικό ρόλο στην ψυχολογία του Κ. Καραμανλή και τον οδήγησαν στην απόφασή του να αποχωρήσει οριστικά:

  • Στις 19 Μαρτίου 2009, βράδυ Πέμπτης, στη συμβολή της οδού Κόνιαρη με τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου βρίσκεται το κτίριο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, πυροδοτείται ένας εκρηκτικός μηχανισμός μεγάλης ισχύος, που προκαλεί μόνο υλικές ζημιές. Το συμβάν θεωρείται από τις Αρχές ασφαλείας «σοβαρότατο» και προκλητικό, αφού δεν υπήρξε προειδοποίηση, η έκρηξη έγινε σε πολυσύχναστο δρόμο και φυσικά σε ώρα κατά την οποία κόσμος και αυτοκίνητα περνούσαν από την ευρύτερη περιοχή. Αυτό που δεν γνωρίζουμε όμως είναι ότι η συγκεκριμένη ενέργεια σήμανε συναγερμό στην προσωπική ασφάλεια του Κ. Καραμανλή, καθώς από τον συγκεκριμένο δρόμο περνούσε η αυτοκινητοπομπή του όταν έφευγε από το γραφείο του, στον Λυκαβηττό.
  • Σχεδόν λίγες ημέρες μετά, η ΕΥΠ παραδίδει στον Κ. Καραμανλή δύο πληροφοριακά δελτία με τα ευρήματα από τις υποκλοπές που είχε κάνει αυτή τη φορά η ελληνική μυστική υπηρεσία σε Αμερικανούς διπλωμάτες. Ενας από αυτούς είναι ο πρόξενος στη Θεσσαλονίκη, με μεγάλη δραστηριότητα στην περιοχή της Θράκης. Στις συνομιλίες έχει καταγραφεί να λέει ότι «σε έξι μήνες ο Καραμανλής είναι τελειωμένος».
  • Την ίδια περίοδο, ωστόσο, υπάρχει και μια τρίτη αποκάλυψη που σφραγίζει την απόφαση του Κ. Καραμανλή να εγκαταλείψει την εξουσία. Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς και πλήρως επιβεβαιωμένες πληροφορίες, στο διάστημα μεταξύ 15 Μαρτίου – 15 Απριλίου διαμηνύεται από την αμερικανική πλευρά στον ίδιο τον Κ. Καραμανλή -και μάλιστα με πολύ έντονο και πιεστικό τρόπο- ότι «είναι αδιανόητο χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ να έχει ανεξάρτητες σχέσεις με τη Ρωσία». Ο κύβος ερρίφθη. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και δεν σηκώνει παρερμηνείες: «Φεύγεις τώρα».

Η «17Ν» και οι κοινές δράσεις με την ΕΥΠ

Το… βιογραφικό του William Β.Β. στην Ελλάδα είναι πλούσιο, καθώς συμμετείχε σε αρκετές κοινές επιχειρησιακές δράσεις της ΕΥΠ και της CIA. Μάλιστα, και σύμφωνα με πληροφορίες, από τις αρχές του 2000 μέχρι τον Ιούνιο του ίδιου έτους, όταν εξερράγη η βόμβα στα χέρια του Σάββα Ξηρού, φέρεται να ανέλαβε την παρακολούθηση επιχειρησιακών μελών της «17Ν», με βάση στοιχεία από τα αρχεία της Στάζι, που ελάμβανε χώρα χωρίς την ενημέρωση των αρμόδιων ελληνικών υπηρεσιών (ΔΑΕΕΘ-ΕΥΠ), αλλά συνέβαλε με τον δικό της τρόπο στην εξάρθρωση του επιχειρησιακού βραχίονα της οργάνωσης… Στις αρχές Μαρτίου του 2003 ήταν επικεφαλής της επιχειρησιακής ομάδας Αμερικανών στην άκρως εντυπωσιακή και αποτελεσματική κοινή επιχείρηση της ΕΥΠ με τη CIA στην εδώ ιρακινή πρεσβεία, από όπου οι δύο υπηρεσίες κατάφεραν, με τη συνδρομή στρατολογηθέντος από το 1997 Ιρακινού αξιωματούχου, να αφαιρέσουν από κλειστούς και ελεγχόμενους χώρους σημαντικές ποσότητες εκρηκτικών υλών, βομβών, ναρκών, χειροβομβίδων, πυρομαχικών και όπλων (επιχείρηση «Δίχτυ»).

Ηταν επίσης ο «καθοδηγητής» στις «ασκήσεις» που έγιναν πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, την ίδια ώρα που οργάνωνε το σύστημα υποκλοπών για να παρακολουθεί σχεδόν όλη την κυβέρνηση! Μετά την ανάδειξη της υπόθεσης των υποκλοπών το 2006, άρχισε τις «ενδοϋπηρεσιακές» μετακινήσεις και ανέλαβε αποστολές στο Σουδάν, στο Αφγανιστάν και αλλού. Προ μερικών μηνών εθεάθη στην ιδιόκτητη, διώροφη κατοικία του στο όμορφο παραλιακό χωριό Διαφάνι της Καρπάθου, όπως ανέφεραν κάτοικοι του νησιού, που τον φωνάζουν Τζορτζ Μπιλ.

πηγή: http://www.parapolitika.gr/