Μίνι φορονομοσχέδιο για ΦΠΑ, χαράτσι, ρυθμίσεις οφειλών.

18/04/2013 0

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΜε μίνι φορολογικό νομοσχέδιο σχεδιάζει να φέρει στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών τις φορολογικές ρυθμίσεις που συμφώνησε με την τρόικα κατά την τελευταία αξιολόγηση.

Έτσι, οι νέες ρυθμίσεις για την καταβολή φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, το νέο «χαράτσι» και ο νέος τρόπος καταβολής του ΦΠΑ σχεδιάζεται να ψηφιστούν πριν την 29η Απριλίου προκειμένου να δοθεί από το Euro Working Group το πράσινο φώς για την εκταμίευση της δόσης των 8,8 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες το χαράτσι θα περιλαμβάνει:

– τον νέο τρόπο καταβολής του ΦΠΑ. Με την υποβολή της περιοδικής δήλωσης θα πρέπει να καταβληθούν μόλις 10 ευρώ και το υπόλοιπο σε δυο μηνιαίες δόσεις, αντί για προκαταβολή 40% και το υπόλοιπο σε τρείς μηνιαίες δόσεις που ισχύει σήμερα.

– τον νέο τρόπο υπολογισμού του έκτακτου τέλους στα ακίνητα (χαράτσι).

– τις νέες ρυθμίσεις των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία. Θα υπάρχει μια έκτακτη ρύθμιση με έως 48 δόσεις για χρέη που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα έως και το τέλος του 2012 και μια μόνιμη ρύθμιση με 12 δόσεις για τα χρέη μετά την 1-1-2013.

πηγή: www.capital.gr