Ο Γ. Κατρούγκαλος διόρισε στο υπουργείο δικηγόρους από τη δική του εταιρεία!

28/03/2015 0

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣΕκθέτουν ανεπανόρθωτα τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο οι νέες αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Επειτα από τα δημοσιεύματα για τις εργολαβικές συμβάσεις που ανάλαβε ακόμη και ως υπουργός και την αγωγή που έκανε στην εφημερίδα «Βήμα» ζητώντας 1 εκατ. ευρώ, νέο δημοσίευμα φέρνει στο φως κι άλλα στοιχεία για τον κ, Κατρούγκαλο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά, ο υπουργός διόρισε στο υπουργείο δύο γυναίκες δικηγόρους που εργάζονται στο δικηγορικό του γραφείο. Πρόκειται για μείζον θέμα ηθικής τάξης που φέρνει σε δύσκολη θέση τόσο τον ίδιο όσο και την κυβέρνηση.

Η εφημερίδα παρουσιάζει έγγραφα που αναφέρονται στις συγκεκριμένες προσλήψεις και τονίζει ότι ο κ. Κατρούγακλος απέκρυψε ότι στο υπουργείο προσέλαβε ως συμβούλους δικηγόρους – συνεργάτες της εταιρίας, που έπαιρνε εργολαβικά από απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους.

Δύο συνεργάτιδες, λοιπόν, της δικηγορικής εταιρίας που είχε αναλάβει την υπόθεση με τους απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους τοποθετήθηκαν ως ειδικές σύμβουλοι στο γραφείο του, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Ποιες είναι οι συνεργάτιδες

Πρόκειται για τις Ανδριανή Ζωμένου και Αγγελική Μηλιάκου, οι οποίες -όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ της 19ης Μαρτίου που δημοσιεύει η εφημερίδα- προσελήφθησαν από τις 27/01/2015 (δηλαδή την πρώτη ημέρα ανάληψης των υπουργικών καθηκόντων του κ. Κατρούγκαλου).

Μία απλή αναζήτηση στο site της δικηγορικής εταιρείας “Παπακωνσταντίνου και Συνεργάτες” (σ.σ. όπως διαμορφώθηκε η επωνυμία της δικηγορικής εταιρείας μετά τον διαχωρισμό) αποδεικνύει πως αυτά τα δύο ονόματα φιγουράρουν μεταξύ του δικηγορικού δυναμικού της εταιρείας, συνοδευόμενα φυσικά από τα βιογραφικά τους.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως η κ. Ζωμένου “ξεκίνησε την άσκησή της τον Αύγουστο με ειδίκευση στο Δημόσιο Δίκαιο και έχει ενταχθεί στους συνεργάτες της Δικηγορικής Εταιρείας «ΑΠ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ- ΕΛ. ΚΟΥΤΣΙΜΠΟΥ – Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ»”

Για την κ. Μηλιάκου, αναφέρεται: “Ξεκίνησε την άσκησή της το Νοέμβριο του 2010 με ειδίκευση στο Δημόσιο Δίκαιο και από τον Αύγουστο του ίδιου έτους έχει ενταχθεί στους συνεργάτες της Δικηγορικής Εταιρείας «ΑΠ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ- ΕΛ. ΚΟΥΤΣΙΜΠΟΥ – Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ»”.

Το ζήτημα ηθικής τάξης, λοιπόν, επανέρχεται σχετικά με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος μάλιστα δείχνοντας προφανώς την εκτίμησή του στις ικανότητες των δύο συμβούλων του, τους δίνει την δυνατότητα (όπως σημειώνεται στο εν λόγω ΦΕΚ) να εξαιρεθούν της αναστολής του δικηγορικού λειτουργήματος, ως είθισται στις περιπτώσεις άλλων συναδέλφων τους με αντίστοιχα κρατικά αξιώματα.

Εκτός όμως από το ηθικό κομμάτι της υπόθεσης, υπάρχει και το πρακτικό μέρος. Κι αυτό γιατί οι δύο νεαρές δικηγόροι (σ.σ. σύμφωνα με τα βιογραφικά τους γεννήθηκαν το 1988 η Α. Ζωμένου και το 1986 η Α. Μηλιάκου) παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο κομμάτι της Δημόσιας Διοίκησης ενώ έχουν ανάλογο ενδιαφέρον ως στελέχη της εταιρίας που έχει αναλάβει τις υποθέσεις των απολυμένων και διαθεσίμων του Δημοσίου.

πηγή: Εφημερίδα “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ”