Ο Μεϊμαράκης βάζει μπροστά τις μηχανές της ΝΔ.

07/07/2015 0

ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣΣυνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο-Ακολουθούν Κοινοβουλευτική Ομάδα και Πολιτική Επιτροπή.

Στις 17.00 το απόγευμα συνεδριάζει το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ, για πρώτη φορά υπό τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Μάλιστα ο νέος πρόεδρος της ΝΔ έχει καλέσει και τους συντονιστές των τομέων του κόμματος. Δηλαδή εκτός από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου θα δώσουν ακόμα το παρών μεταξύ άλλων ο Σίμος Κεδίκογλου, η Σοφία Βούλτεψη και ο Κώστας Τασούλας

Πέρα από αυτό όμως ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα δώσει ουσιαστικά το προσωπικό του στίγμα τόσο για τη διαπραγμάτευση όσο και για την αναδιοργάνωση του κόμματος.

Ήδη από τη χθεσινή σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών ξεκαθάρισε πως την αποκλειστική ευθύνη των διαπραγματεύσεων την έχει ο πρωθυπουργός. Μπορεί ο ίδιος και οι υπόλοιποι αρχηγοί των κομμάτων του ευρωπαϊκού τόξου να στηρίζουν την προσπάθεια της κυβέρνησης αλλά ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

Εξάλλου η Συγγρού τονίζει ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να φέρει λύση σε 48 ώρες με τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίζει ότι θέλει λύση μέσα στο ευρώ και όχι ρήξη.

Ο νέος πρόεδρος όμως της ΝΔ ετοιμάζει και σύγκληση τόσο της Κ.Ο. όσο και της Πολιτικής Επιτροπής ενώ σχεδιάζει και περιοδείες σε όλη την χώρα.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος μέσα στα όργανα αναμένεται να ρίξει το γάντι στους δελφίνους αφού ήδη πιέζουν για γρήγορη εσωκομματική διαδικασία.

Την ίδια ώρα πάντως εκτός από τα ονόματα που ήδη έχουν ακουστεί πως ενδιαφέρονται για την ηγεσία της ΝΔ στην κούρσα ενδέχεται να μπει και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης. Ήδη την Πέμπτη έχει συγκαλέσει ολομέλεια όλων των δημάρχων της χώρας στην Αθήνα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αμέσως μετά ετοιμάζει κλειστή σύσκεψη των γαλάζιων δημάρχων όπου θα συζητηθούν όλα.

Ένας ακόμα όμως αυτοδιοικητικός ο Απόστολος Τζιτζικώστας την Τετάρτη θα βρίσκεται στην Αθήνα όπου θα έχει συνάντηση με στενούς του συνεργού εργάτες σε σχέση με την επόμενη μέρα στη ΝΔ.

πηγή: http://www.parapolitika.gr/