Ο υποψήφιος δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης στην εφημερίδα «Παρασκήνιο»: Θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των δημοτών!

14/05/2019 0

«Ήταν μία απόλυτα συνειδητή επιλογή» η κάθοδος στις δημοτικές εκλογές, δηλώνει στο «Π» ο υποψήφιος δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης. Αναφέρθηκε στις άμεσες προτεραιότητές του, τονίζοντας: «Αυτό που δεν θα κάνουμε ποτέ είναι να δώσουμε υποσχέσεις για πράγματα που δεν μπορούμε να κάνουμε. Η μόνη μας υπόσχεση είναι πολλή δουλειά και μέγιστη αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που μας παρέχονται. Είτε είναι ανθρώπινο δυναμικό, είτε δομές είτε χρηματοδοτικά μέσα και εργαλεία». «Εμείς το μόνο στοίχημα που θέλουμε να κερδίσουμε είναι πρώτα η εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας και μετά να φανούμε αντάξιοι αυτής της εμπιστοσύνης και να ανταποκριθούμε με τη μέγιστη αποτελεσματικότητα στις προσδοκίες τους», τόνισε αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των εκλογών της 26ης Μαΐου.

Με τη λήξη της προθεσμίας για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων, μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις δημοτικές εκλογές. Είσαστε έτοιμοι;

Πανέτοιμοι εδώ και πολύ καιρό, καταθέσαμε δύο μέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας επισήμως τον φάκελο υποψηφιότητας για τον Δήμο Καστοριάς, του συνδυασμού μας «Ώρα για Δουλειά». Μία δυνατή ομάδα, που αποτελείται από 64 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους για τις εννιά Δημοτικές Ενότητες και 17 για το Τοπικό Καστοριάς, ο μέγιστος δηλαδή αριθμός που επιτρέπει ο «Κλεισθένης». Η πιο υπερκομματική και πολυσυλλεκτική ομάδα των τελευταίων είκοσι ετών, που συνδυάζει εμπειρία και ανανέωση. 81 ξεχωριστές προσωπικότητες, που έχουν ασπαστεί τις βασικές μας αρχές κι έχουν βάλει την υπογραφή τους χωρίς ανταλλάγματα, για να γίνει το όνομα του συνδυασμού «Ώρα για Δουλειά» μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για τον τόπο μας.

Θα έχετε ακούσει κατ’ επανάληψη να σας ρωτάνε το σύνηθες ερώτημα: Γιατί είστε υποψήφιος δήμαρχος; Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με τον Δήμο Καστοριάς, γνωρίζοντας βεβαίως ότι ήσασταν μέχρι πολύ πρόσφατα πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς;

Θα ξεκινήσω από το τελευταίο, λέγοντας ότι ολοκληρώθηκε μια δημιουργική και αποτελεσματική περίοδος στη διοίκηση του Συνδέσμου, για την οποία οφείλω να ομολογήσω ότι είμαι υπερήφανος για τη δουλειά που έχουμε κάνει εγώ και οι συνεργάτες μου και για όσα έχουμε προσφέρει, όχι μόνο στον κλάδο, αλλά και στην περιοχή μας γενικότερα. Και μάλιστα σε μία περίοδο πολύ δύσκολη για τον κλάδο της γουνοποιίας παγκοσμίως. Όμως καταφέραμε με πολλή και συντονισμένη δουλειά να βάλουμε κάποια πράγματα στη σειρά και να μετρήσουμε θετικά αποτελέσματα, που αναγνωρίζουν όλοι οι συμπολίτες μας. Κι έρχομαι τώρα στο ερώτημά σας για να σας πω ότι ήταν μία πολύ σημαντική απόφαση για μένα. Ήταν όμως μία απόλυτα συνειδητή επιλογή. Η Καστοριά αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε μια δύσκολη καμπή. Αποφασίσαμε λοιπόν να δημιουργήσουμε μια εξίσου δυνατή και αποτελεσματική ομάδα για τον Δήμο Καστοριάς, έτσι ώστε με τεχνοκρατικό σχεδιασμό, οργάνωση και καθορισμό στόχων και προτεραιοτήτων να ξαναδώσουμε την απαραίτητη ώθηση στην πανέμορφη περιοχή μας με τα τόσα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, που δυστυχώς παραμένουν ανεκμετάλλευτα. Οι πολίτες έχουν χορτάσει από λόγια και υποσχέσεις. Θέλουν αποτελέσματα. Ώρα για δουλειά λοιπόν και στον Δήμο Καστοριάς.

Ποιες θα είναι οι άμεσες προτεραιότητες, τα πρώτα σας βήματα; Έχετε κάποιο σχέδιο, κάποιο πρόγραμμα;

Καταρχάς έχουμε επίγνωση της κατάστασης. Και της πραγματικότητας. Είμαστε ρεαλιστές. Ξέρουμε όλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες που υπάρχουν. Ξέρουμε όμως και τις δυνατότητές μας, αλλά και τη διάθεση που έχουμε για να τα αντιμετωπίσουμε. Άλλωστε, μάς αρέσουν τα δύσκολα. Και το έχουμε αποδείξει αυτό. Στα εύκολα όλοι μπορούν.

Αυτό που δεν θα κάνουμε ποτέ είναι να δώσουμε υποσχέσεις για πράγματα που δεν μπορούμε να κάνουμε. Η μόνη μας υπόσχεση είναι πολλή δουλειά και μέγιστη αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που μας παρέχονται. Είτε είναι ανθρώπινο δυναμικό είτε δομές είτε χρηματοδοτικά μέσα και εργαλεία. Πρώτα θα στοχεύουμε, μετά θα προχωρούμε στην υλοποίησή τους και κατόπιν θα ανακοινώνουμε το αποτέλεσμα. Συνήθως γίνεται το αντίθετο. Πρώτα λόγια και μετά… δικαιολογίες. Στο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας που κάνουμε για την περιοχή μας, είχαμε καταθέσει 10 βασικές αρχές, 60 προτεραιότητες, έναν στόχο και μία υπόσχεση. (https://www.oragiadouleia.gr/οι-βασικές-μας-αρχές). Πάνω σε αυτά έχουμε διαμορφωμένο ένα σχέδιο –και τονίζω τη λέξη σχέδιο–, το οποίο θα ξεκινήσει από την πρώτη κιόλας μέρα της θητείας μας και θα ξεδιπλώνεται, με συγκεκριμένο προγραμματισμό και στόχευση, για όλο το επόμενο χρονικό διάστημα, μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας μας.

Σας έχουν χρίσει ως το απόλυτο φαβορί. Και αυτό, απ’ ό,τι γνωρίζουμε, δεν το λένε μόνο οι συμπολίτες σας, αλλά και το «στοίχημα», ενώ πολλοί είναι αυτοί που κάνουν λόγο για εκλογή από την πρώτη Κυριακή. Εσείς τι πιστεύετε;

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει κανείς να παρασύρεται από τέτοιες σκέψεις. Εμείς το μόνο στοίχημα που θέλουμε να κερδίσουμε είναι πρώτα η εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας και μετά να φανούμε αντάξιοι αυτής της εμπιστοσύνης και να ανταποκριθούμε με τη μέγιστη αποτελεσματικότητα στις προσδοκίες τους. Για τον λόγο αυτόν τους καλούμε να μας δώσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δύναμη από την πρώτη Κυριακή, για να κάνουμε ξανά αυτή την πανέμορφη γωνιά της πατρίδας μας τόπο ανάπτυξης και προοπτικής για όλους τους δημότες, σε κάθε δημοτική ενότητα του Δήμου Καστοριάς.

Συνέντευξη στον Γιώργο Λαιμό

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο