Τζιτζικώστας: Δεν υπάρχει πρόβλημα με τη διαρχία.

21/10/2015 0

ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣΤόνισε ότι το καταστατικό της ΝΔ προβλέπει και κοινοβουλευτικό και εξωκοινοβουλευτικό πρωθυπουργό. Δεν αθετεί την υπόσχεσή του στους πολίτες ως Περιφερειάρχης.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο διαρχίας στη Νέα Δημοκρατία ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στη Μαρία Χούκλη.

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι το καταστατικό της ΝΔ προβλέπει και κοινοβουλευτικό και εξωκοινοβουλευτικό πρωθυπουργό, ενώ σημείωσε ότι θα ορίσει δύο αντιπροέδρους, έναν για την κοινοβουλευτική αρχηγεία και έναν για το σχέδιο ανασυγκρότησης.

Παράλληλα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας διέψευσε ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι ένας από τους δύο αντιπροέδρους, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι συγκρούστηκε προσωπικά με τις επιλογές του πρώην πρωθυπουργού. Άφησε δε αιχμές και για τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη τονίζοντας ότι είναι οξύμωρο να είναι παράλληλα και μεταβατικός και υποψήφιος πρόεδρος.

Ο κ. Τζιτζικώστας ξεκαθάρισε ότι την επόμενη ημέρα της εκλογής του θα υπάρξουν αλλαγές σε όλα, σε δομές, σε τρόπο λειτουργίας, αλλά και σε πρόσωπα, τα οποία έχουν φθαρεί, ενώ πρόσθεσε ότι θα επιλεγούν άτομα, τα οποία μπορούν να υπηρετήσουν τη νέα νοοτροπία , που έχει να κάνει με την κοινωνία. «Αν δεν αλλάξουμε το σπίτι μας, δεν μπορούμε να πείσουμε ότι θα αλλάξουμε τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση της Μαρίας Χούκλη για το τι απαντά σε όσους μπορεί να τον κατηγορήσουν ότι αθέτησε την υπόσχεσή του στους πολίτες που τον επέλεξαν ως Περιφερειάρχη, απάντησε ότι δεν ήταν μια επιλογή από φιλοδοξία. «Αν ήταν έτσι, θα περίμενα μια καλύτερη περίοδο για να το κάνω. Σήμερα όμως είναι που πρέπει κάποιοι να τολμήσου», δήλωσε και πρόσθεσε ότι ακόμα και ο καλύτερο περιφερειάρχης δεν μπορεί να προχωρήσει με τα εμπόδια που πλέον μπαίνουν στο έργο του.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν διέψευσε τις πληροφορίες που ήθελαν τον Κώστα Καραμανλή να τον συμβουλεύει να μην ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ενώ άφησε εκ νέου αιχμές για τον Αντώνη Σαμαρά και τα «εμπόδια»  στην υποψηφιότητά του, ένα χρόνο πριν, για την Κεντρική Μακεδονία.

Τέλος, κατέστησε σαφές ότι εάν δεν εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ, θα υπηρετήσει την παράταξή του, η οποία όπως είπε, δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο εμφυλίου, καθώς υπήρξαν άτομα που φρόντισαν περί του αντιθέτου.

Όσον αφορά στον Αλέξη Τσίπρα, τον κατηγόρησε ότι η πολιτική του και η νοοτροπία του είναι το “παλιό”. Τόνισε ότι ο κόσμος ξεγελάστηκε από το φρέσκο πρόσωπο, αλλά τελικά διαψεύστηκε. “Δεν ψάχνουμε το αντίδοτο στον Τσίπρα, αλλά το αντίθετο”, είπε χαρακτηριστικά.

πηγή: http://www.antenna.gr/