Το «ΟΧΙ» της Καστοριάς στην τιμή του πετρελαίου. Ήμασταν όλοι εκεί.

15/02/2012 0

Εκεί που τα λόγια περισσεύουν η εικόνα μιλάει από μόνη της.
Χιλιάδες Καστοριανού κόσμου, διαδήλωσε ειρηνικά διατρανώνοντας την αντίθεση του στην απαράδεκτη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.
Άντρες, γυναίκες όλων των ηλικιών ήταν εκεί, χωρίς ταμπέλες, χωρίς καθοδηγητές. Μία συγκέντρωση που όλοι ήταν επώνυμοι, γιατί διαδήλωναν για το δικό τους πρόβλημα.
Όλοι όσοι ήμασταν εκεί αυτό που διαπιστώσαμε ήταν η «βουβή» στάση του κόσμου. Δεν υπήρχαν συνθήματα, δεν υπήρχαν φωνές, αλλά το μήνυμα ήταν εκκωφαντικό.
Στο χειρότερο χειμώνα των τελευταίων ετών, ο Καστοριανός πληρώνει το πετρέλαιο πάνω από 1 ευρώ, τη στιγμή που τα εισοδήματα συρρικνώνονται.
Οι υπεύθυνοι οφείλουν να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα και να δώσουν λύση, αν όχι για ολόκληρη την Ελλάδα τουλάχιστον για τις περιοχές όπου ο χειμώνας είναι υπαρκτός. Δεν μπορεί η τιμή του πετρελαίου στη Δυτική Μακεδονία να είναι όση και στην Κρήτη.
Όλοι εσείς που από τη ζέστη των γραφείων σας παίρνετε τις αποφάσεις κάποια στιγμή πρέπει να βγείτε στην κοινωνία και να δείτε με τα ίδια σας τα μάτια τα προβλήματα του κόσμου.