Αρκετά “βαριά” ονόματα θα περιλαμβάνει το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

12/04/2014 0

ΕυροεκλογέςAρκετά «βαριά» ονόματα θα περιλαμβάνει το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές της 25ης Μαΐου, με την επίσημη ανακοίνωση να αναμένεται τις επόμενες ώρες.

Στο Μαξίμου, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή» αναζητούσαν ως την τελευταία στιγμή ένα δυνατό όνομα, μεταξύ άλλων και από το χώρο του αθλητισμού. Αν και ακούστηκε το όνομα της Πηγής Δεβετζή, φαίνεται πως η έκπληξη θα είναι το όνομα του πρώην αρχηγού της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, Θοδωρή Ζαγοράκη όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ περιλαμβάνει ακόμη προσωπικότητες όπως ο καθηγητής της Ιατρικής Χριστόδουλος Στεφανάδης, η ιστορικός, διευθύντρια της Υπηρεσίας Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του υπ. Εξωτερικών, Φωτεινή Τομαή και ο μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος, ο οποίος είχε διατελέσει ευρωβουλευτής και την περίοδο 2000-2004.

Από τους σημερινούς βουλευτές υποψήφιοι θα είναι οι Μανώλης Κεφαλογιάννης και Κώστας Μουσουρούλης, οι οποίοι και θα παραιτηθούν από τις έδρες τους. Εκ νέου υποψήφιοι θα είναι οι απερχόμενοι ευρωβουλευτές Ρόδη Κράτσα, που διεκδικεί 4η θητεία, και Νίκη Τζαβέλλα, που είχε βρεθεί στις Βρυξέλλες μέσω της λίστας του ΛΑΟΣ.

Υποψήφιες είναι, επίσης, η δικηγόρος και πρώην βουλευτής Α΄ Αθήνας Ελίζα Βόζεμπεργκ, η εκλεγείσα στην Αχαΐα Νατάσα Ράγιου, ενώ ακόμη μία θητεία θα διεκδικήσει ο πρώην ευρωβουλευτής Μανώλης Μαυρομμάτης.

Από το χώρο της δημοσιογραφίας θα επιδιώξουν να βρεθούν στην Ευρωβουλή η πρώην πολιτική συντάκτρια του ΜEGA Μαρία Σπυράκη και ο εκδότης Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος στις εκλογές του 2012 ήταν υποψήφιος με τον ΛΑΟΣ.

Ακόμη, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», ο καθηγητής και σύμβουλος του πρωθυπουργού Δημοσθένης Δαββέτας, ο επί 8 έτη δήμαρχος Χαλανδρίου Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης, ο 35χρονος πρώην πρόεδρος της Νεολαίας του ΕΛΚ Γιάννης Σμυρλής, αλλά και ο γραμματέας Αγροτικών Φορέων της ΝΔ Γιώργος Ανέστης, θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο.

πηγή: http://www.aftodioikisi.gr/